Végre itt egy nézhető karácsonyi mese

A szokásos karácsonyi nyáltengerben végre kapunk egy nézhető téli mesét is, a Karácsony Artúrt.

A Sony Animations legújabb rajzfilmjében a karácsonyt egy világméretű hadműveletként felfogó, militarista Mikulás megfeledkezik egy szegény kislányról, így az utolsó utáni ajándékosztást kénytelen az északi-sarki család két lúzerére, Artúrra és a szenilis nagyfaterre bízni.

A télapó karácsonyi küldetéseit mindig is nagy titokzatosság övezte, amiről ezúttal kiderül, hogy az ajándékkihordás mögött igen komoly infrastruktúra húzódik meg. A több százmilliós nagyságrendű ajándékozás között néha becsúszik egy-két hiba, amit a télapó kisebbik fia, Artúr mindenféleképp ki szeretne javítani, csakhogy a srác inkább több hibát csinál, mint hasznot.

A film rendezője a Kretének klubja tévésorozatot jegyző Sarah Smith, aki a Borat és a Brüno geggyárosával, Peter Baynhammal közösen írta a forgatókönyvet. Magyarországi premier: 2011. november 24.

Nyomj lent egy lájkot, ha érdekel rajzfilm.

Idén újra Budapesti Karácsony

November 18 és december 30 között rendezik meg a Budapest belvárosi Vörösmarty téren az Európa szerte nagy hírnévre szertett Budapesti Karácsonyi vásárt. November 18 és december 30 között rendezik meg a Budapest belvárosi Vörösmarty téren az Európa szerte nagy hírnévre szertett Budapesti Karácsonyi vásárt.

Idéntől változásokat terveznek a szervezők, a tér zsúfoltságának elkerülése érdekében, 10 faházzal kevesebbet helyeznek ki, ami körülbelül 40 standdal kevesebbet eredményez, de ez a kínálatot nem fogja érinteni az ígéretek szerint. A tér elrendezése is változni fog, de az óriási karácsonyfa, az adventi koszorú, a Betlehem, a mikulásház és a kézműves játszóház változatlan marad. Mint ahogy természetesen a Gerbaud-házon levő, óriási kalendárium is a hagyományoknak megfelelően lesz kialakítva.

További újdonság, hogy a megszokott ajándéktárgyakon kívül karácsonyi kiegészítő kellékeket is lehet majd kapni, és a gasztronómiai kínálat is kiegészül, a tél és a karácsony hangulatához kapcsolódó ételekkel, italokkal.

A kiállítók kiválasztása szakmai javaslattétel alapján történik, és ettől az évtől lehetőséget biztosítanak a még tanuló vagy pályakezdő népi iparművészeknek is. A lehetőségekhez mérten igyekeznek majd az árakat visszafogni, és újdonság, hogy Budapest Kártyával rendelkező vendégek, 10 %-os kedvezményt kaphatnak minden, a téren található kézműves és gasztronómiai termékből.

Budapest legjelentősebb adventi rendezvénye minden kedves látogatót szeretettel vár!

- nepszava.hu -

Forgalomba került a posta idei karácsonyi bélyegsorozata

A Fejér megyei Nagykarácsony és a Somogy megyei Vörs római katolikus templomai, valamint a két településen minden évben felépülő különleges betlehemek láthatók a Magyar Posta Zrt. idei karácsonyi bélyegsorozatán, amelyet Bakati Gábor vezérigazgató-helyettes bocsátott forgalomba csütörtökön a székesfehérvári Püspöki Palotában.

Az eseményen Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök örömét fejezte ki, hogy a Magyar Posta Zrt. idei karácsonyi bélyegein római katolikus templomok láthatók.

Úgy fogalmazott, hogy e szent napok közeledtével az emberek megosztják gondolataikat, jókívánságaikat másokkal, erre pedig kiválóan alkalmasak a képeslapok és a bélyegek.

Bakati Gábor kifejtette, nincs a Magyar Postának még egy olyan terméke, mint a bélyeg, amely 150 éve változatlan formában van jelen a piacon. Szerinte a 205 forint össznévértékű bélyegsorozat mindkét darabja egy-egy mestermű.

A két címletű bélyegsorozat egyik, 90 forintos címletén az idén 75 éves nagykarácsonyi templom mellett hazánk legnagyobb kültéri betlehemének részlete látható. A másik, 115 forintos címleten a vörsi római katolikus templom épülete, mellette pedig a templomban évről évre megépített, legnagyobb európai beltéri betlehem részlete látható.
A bélyegképeken a karácsony feliratot és további díszítő motívumokat aranyszínű fóliával jelenítették meg. A bélyegeket Domé Eszter grafikusművész tervezte Hajdú József fotóművész képeinek felhasználásával. A sorozathoz tartozó alkalmi borítékon a bélyegeken is látható templomok vannak, az alkalmi bélyegző motívuma pedig az angyal.