Püspökkel díszít karácsonyfát Wolf Kati

Cseppnyi szeretetet jelképező díszt rakott fel a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyfájára Bölcskei Gusztáv a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, tiszántúli református püspök és Wolf Kati. A Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek oktatására. A beérkező adományokat csepp alakú díszek jelképezik, melyek az Allee Bevásárlóközpont bejáratánál lévő karácsonyfán gyűlnek.

Wolf Kati és Bölcskei Gusztáv az elsők közt helyezték el az adományukat jelképező cseppnyi díszt a Szeretetszolgálat négy méteres karácsonyfáján. Az akcióval Kati és a református püspök mindenkit adományozásra bíztat, hogy az anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt a tehetséges, de szegény gyermekek számára.

Egy UNICEF-jelentés szerint hazánkban a gyermekek 15 százaléka él olyan családban, ahol senkinek sincs munkája. Két éve minden ötödik magyar gyermeket szegénység fenyegetett, amely magasabb, mint a teljes lakosságra vetített szegénységi mutató. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006 óta segít a bajbajutottakon. Felismerték, hogy a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el. Ennek megakadályozására adománygyűjtést szerveznek.


A szeretetszolgálat jószolgálati nagykövetre talált Wolf Kati személyében, aki örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy saját példáján keresztül hívja fel az emberek figyelmét: lehetőségeikhez mérten tegyenek a hátrányos helyzetű gyermekeke megsegítéséért.
„Anyaként szeretnék mindent megadni a gyermekeimnek, ami a fejlődésükhöz, oktatásukhoz szükséges. Tudom, hogy ezt sokan nem tehetik meg, pedig a gyerek kincs, a társadalom jólétének, jövőjének alapját jelenti. Ezért nagyon fontos hogy támogassuk őket. A gyermekeimet is próbálom ebben a szellemben nevelni” – indokolta Kati,hogy miért állt a jó cél mellé.

„A szegénységből ott lehet kiemelkedni, ahol a jó oktatás, a társadalmi morálra való nevelés megvalósul” –emelte ki Bölcskei Gusztáv, hogy miért fontos számukra a nevelés támogatása. A református egyházfő elmondta, országszerte önkéntesek gyűjtik az adományokat, amelyért cserébe egy cseppnyi szeretetet jelképező karácsonyfadíszt adnak ajándékba. Ezeket az adományozó az otthonában lévő karácsonyfára rakhatja. Ugyanakkor, ahogy nő az adomány, úgy gyarapodnak a díszek a Magyar Református Szeretetszolgálat az Allee Bevásárlóközpont bejáratánál felállított fáján.

A kampányhoz a regionális vízművek is csatlakoztak, akik Siófokon, Kazincbarcikán és Tatabányán felállított karácsonyfán gyűjtik a cseppnyi díszeket, valamint 3000 csepp megvásárlásával anyagilag is hozzájárulnak a szeretetszolgálat adománygyűjtéséhez.
Az Északdunántúli, a Dunántúli és az Északmagyarországi Vízművek vezetői maguk is fontosnak tartják az önkéntességet és komolyan veszik a közszolgáltatást végző szervezetek társadalmi felelősségvállalási stratégiáját. Éppen ezért örömmel csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat kampányához, melynek keretében a vízművek dolgozói és a településen élők közösen saját cseppnyi szeretet fát állítanak.

Ökoszeminárium karácsonyi ajándékbörze az ELTE Bölcsészkaron

2011. december 07.
ELTE BTK, Kari Tanácsterem, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/a.
EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK
Ajándék csere-bere
Hozd el megunt de még használható értéktárgyaidat, melyet te is szívesen ajándékoznál másnak és cserébe válogass mások tárgyai közül! A tárgyakat az ajándékbörzét megelőző napon, december 6-án 12 és 18 óra között is leadhatod az előzetes ajándéktárgy gyűjtésen. Keresd az ELTE EKSZ önkéntesét az Ökoszeminárium standja mellett a Kari Tanácsterem bejáratánál az A épület portája mellett!
Könyvvásár
Hazai, fenntarthatósági tematikájú könyveket is megjelentető kiadók: az Edge 2000, L'Harmattan, a Liget Műhely és a Typotex továbbá a Védegylet könyveiből.

Környezetbarát termékek vására
Az Ökoszolgálat Alapítvány által működtetett Zöld Zug bolt környezetbarát termékeket és kiadványokat árusít.

Fair Trade teázó
A Védegylet Fair Trade megvalósításában.

DÉLUTÁNI PROGRAMOK (14.00 - 19.00)
Ökoszeminárium Design-sarok
Nagy Krisztina rovatvezető (ELTE BTK): kitűző készítés régi nyakkendőből és esernyőből
Kézműves műhely az ELTE EKSZ és a Környezettudományi Klub önkénteseivel
-fülbevaló készítés, ajándékcsomagolási technikák, söralátét, karácsonyfadísz készítése; jegyzetfüzetek, ékszerek árusítása, hulladékból meghökkentő tárgyak bemutatója

Iparművészek műhelye és árusítása az MKNE szervezésében
Fehér Anna, gyöngyfűző: Zöld kézműves műhely: Szegfűszeges karácsonyi dísz készítése
Reök Cecília, iparművész (MKNE): Öko-design workshop: karácsonyi mécsestartók készítése
Zsámbokréty Dóri: bemutató és vásár: festett fa használati tárgyak, textilek és filc tárgyak
Web: www.okoszeminarium.hu/

Adventi fotókiállítás a Kossuth téren

Közös adventi fotókiállítást rendez az Országgyűlés Hivatala és a Néprajzi Múzeum november 26. és január 8. között a Kossuth téren.

    Az adventi fotókiállítás és kísérő rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a Kárpát-medencében élő magyar és nemzetiségi közösségek adventi és karácsonyi néphagyományait, népszokásait és a téli falu életét a 19. század legvégétől egészen az 1960-as évekig - adta hírül a múzeum.

    A 124 darab fotóból álló szabadtéri kiállítás a Néprajzi Múzeum Etnológiai Archívumának fotótárából származik, és olyan, a nagyközönség által többségében még soha nem látott képeket mutat be, amelyek felidézik a téli falu hétköznapi életét és a karácsonyi ünnepkör hagyományait. A nagyszabású szabadtéri tárlat tablóin a képek mellett olvashatók lesznek az egyes archív fotókra vonatkozó információk, valamint a népszokások, néphagyományok ismertetői.

    Az Országgyűlés Hivatalának a szervezésében a tárlat kísérőrendezvényeként az Országház előtt néptánccsoportok előadása eleveníti fel a karácsonyi ünnepkört. November 26-tól nyolc hétvégi napon keresztül tizenöt csoport és népzenekar, közel 450 táncos és zenész lép színpadra. A programban szerepel olyan archaikus vagy kiveszőben lévő különleges hagyomány felelevenítése is, mint a vitnyédi bölcsőcske, bukovinai székely csobánolás vagy a magyaregregyi leánybetlehemes.

    A fellépések után szabadtéri filmvetítésre kerül sor a Néprajzi Múzeum Mozgóképtárából származó néprajzi filmekkel.

    December 18-án, az ENSZ nemzeti és etnikai kisebbségek napján, a Magyarországon élő nemzeti kisebbségek adventi népszokásait bemutató előadások zárják a sorozatot.

    A hétvégi programokat minden vasárnap közös adventi gyertyagyújtás zárja.

    A Néprajzi Múzeum a szabadtéri fotókiállításhoz kapcsolódóan felhívást tesz közzé, amely szerint várja azokat az amatőr fotókat, a fotókhoz kapcsolódó adatokat és történeteket, amelyek 1960 után készültek, és amelyek az adventi időszak és a karácsonyi ünnep személyes, családi vagy kisebb-nagyobb közösségi pillanatait örökítik meg.

    A felhívás a szabadtéri fotókiállítás teljes időtartama alatt érvényes, a fotókat az adventialbum@gmail.com emailcímre lehet elküldeni. Ezzel párhuzamosan a múzeum munkatársai advent négy vasárnapján várják azokat, akik saját papírképeiket személyesen hozzák el a múzeumba, amelyeket a múzeum munkatársai helyben digitalizálnak és nagyításban kiállítanak a múzeum előtti szabadtéri tablókon, így a felajánlónak nem kell a képét a múzeumban hagynia.

    A felhívásra érkező valamennyi fotó és történet bemutatásra kerül az Adventi Album című virtuális közösségi kiállításon a Néprajzi Múzeum honlapján.

Óriási adventi koszorú, bálaszínház, jégpálya a szegedi karácsonyi készülődésben

Óriási adventi koszorú, bálaszínház, kézműves vásár és jégpálya is várja az év utolsó hónapjában a szegedi belvárosban sétálgatókat, de a karácsonyi előkészületet számos kulturális program is színesíti.

A Dóm téri események főszervezőjeként Mocselini Rudolf az MTI-nek elmondta, hogy csaknem ezer bála szalmából épült színházterem és hagyományosan óriási adventi koszorú is készült az ország egyik legpatinásabb közterén, a szegedi Dóm mellett, ahol egészen karácsonyig várják majd programok az érdeklődőket.

Az Ördögszekér tizenötödik éve szervezi az adventi programokat. Az eseményen évről évre egyre többen vesznek részt, idén mintegy kétszázötven ezer embert várnak.

A programok mellett több tucat kézműves kínál látni- és vennivalót, majd egy hatalmas máglya tüze mellett hangulatos beszélgetések zárhatják az esti sétát - fogalmazott a szervező. A négy hét alatt csaknem kétszáz mázsa fával igyekeznek megteremti a meghittséget.

Mocselini Rudolf tájékoztatása szerint a gyermekek idén is "elveszhetnek" a bálalabirintus tanulmányozásában, a Bálaszínház pedig minden nap kínál számukra előadásokat, mesedélutánokat. A felnőtteknek este folk-, underground, világzenei és rockbandák zenélnek majd. A sátorvászonnal fedett ideiglenes színház fűtött, és az embermagasságú falak mellett a nézőtér is szalmabálából készült.
A belvárosi programforgatag november 25-én este kezdődik, és az első láng vasárnap este öt órakor lobban a téren az ország egyik legnagyobb adventi koszorúján. A tíz méter átmérőjű, gigantikus méretű koszorú súlya meghaladja az egy tonnát, a négy gyertyáé pedig a két mázsát. A gyertyák közül egyet-egyet minden vasárnap egy neves közéleti személyiség és egy vallási felekezet képviselője gyújt meg, első alkalommal Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyés püspök.
A belvárosban további két helyszínen várja a karácsonyi program az érdeklődőket. A Széchenyi térre hatvan kereskedő költözött be egy hónapra. Az ott nyíló ingyenes korcsolyapályát már péntek délutántól birtokba vehetik az érdeklődök. A korcsolyázókat szerdánként és szombatonként jégdiszkó, a kicsiket pedig kézműves játszóház szórakoztatja minden pénteken és szombaton.
Nemcsak a jég szerelmeseinek szól majd az a kiállítás, amelyen régi korcsolyákat és archív jeges fotókat lehet megtekinteni a pálya mellett.
A harmadik helyszínen, a Dugonics téren forralt bor, kürtőskalács és kenyérlángos fogadja az ünnepi fényben úszó szegedi belvárosban sétálókat.

Fokozott, karácsonyi ellenőrzéseket tart a NAV

Fokozott ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a karácsonyközeledtével - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint ellenőrzésre készülhetnek a téli, illetve karácsonyi szezonális termékeket árusítók, a virág-, élelmiszer- és italáru-forgalmazók, a fenyőfaárusok, valamint a tűzijátékokat, petárdákat forgalmazó kereskedők.

A NAV munkatársai elsősorban a karácsonyi ünnepekhez kötődő ideiglenes árusítóhelyeken, kirakodóvásárokon, piacokon, vásárcsarnokokban, vásárterekben és egyéb vendéglátó-ipari egységeknél tartanak ellenőrzéseket.

Az ellenőrök főként a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítését, valamint a foglalkoztatás szabályainak betartását vizsgálják, de az áruk eredetét, valamint a pénztárgépek üzemeltetését is ellenőrzik - olvasható a közleményben.

Olaszországban műanyag lesz a karácsonyfa


Az olasz lakásokban felállított karácsonyfák hatvan százaléka műanyag lesz. A választást nem a természetvédelem és nem is a válság indokolja, hanem az, hogy Olaszországban nem nő elég fenyőfa.

A Codacons fogyasztóvédelmi szövetség adatai szerint tavaly karácsonykor az olaszok tízmillió fenyőt vásároltak, ebből hat millió volt élő fa. A Codacons szerint az idén pontosan fordított lesz az arány. A várhatóan négymillió eladott fából csak egymillió lesz az itáliai fa, a toszkánai Pistoia és Arezzo környékéről, a venetói Treviso és a lombardiai Brianza térségéből. Az olasz fák kilencven százaléka faiskolából érkezik, a többit erdőritkításkor vágják ki. Olaszországban az utóbbi tíz évben húsz százalékkal csökkent a fatermelés aránya. "Nem éri meg karácsonyfát nevelni. A munkaköltség egyre nő, az európai támogatás egyre kevesebb. Ez magyarázza, hogy az igazi fenyőfák háromnegyede külföldről érkezik Olaszországba: ötven százalék Németországból, harminc százalék a skandináv erdőkből, tíz százalék Ausztriából és ugyanennyi Romániából és Magyarországról" - nyilatkozta a sajtónak Domenico Mastrogiovanni, az Olasz Agrár Konföderáció területfejlesztési felelőse.

Az összehajtható, több éven át használható műanyag fa ára átlagosan 52 euró. Az egyméteres élő fenyő tíz euróba kerül, a két és fél méteres 100 euróba. A fák ára tavalyhoz képest nyolc százalékkal drágult éppen a külföldről való szállítás költségei miatt.

A többség 35 ezret, Te mennyit szánsz idén karácsonyra?

Idén átlagosan mintegy 35 ezer forintot tervezünk költeni karácsonyi ajándékokra, s a vásárlók közül sokan a neten szerzik majd be a fa alá valót.

Az árukereső.hu online felmérése szerint a magyarok átlagosan 34 800 forintot terveznek költeni idén karácsonyi ajándékra, ami pontosan ezer forinttal több, mint 2010-ben. Ugyanakkor a kutatásból az is kiderült, hogy idén egy ember átlagosan 6 főnek vesz ajándékot, ami eggyel kevesebb, mint tavaly. A férfiak összességében több pénzt terveznek költeni idén, mint a nők, tehát a csökkenés különösen látványos a gyengébbik nem képviselőinek körében.

A válaszadók 69 százaléka tervez az interneten is vásárolni karácsonyra. Ez a 2010-es arányhoz képest számottevő növekedés! Az internetes vásárlók többsége azért választja az online boltokat, mert ott nem kell sorban állni, és az árak gyakran alacsonyabbak, mint a hagyományos boltokban. A konkrét termék kiválasztásakor a legtöbben a minőséget helyezik előtérbe, csak a vásárlók harmada számára legfontosabb szempont az ár.

A válaszadók 85 százaléka tájékozódik az internetről, melyet a nagyáruházak akciós újságjai követnek. A legtöbben akkor kezdenek el vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók a boltokban, de a magyarok harmada csak az ünnep előtti egy-két hétben szánja rá magát a vásárlásra.

Ilyenkor a magyar fogyasztók fele néhány nap alatt megveszi, amit szeretne, s összesen néhány órát szánnak a vásárlásra. A vásárlók negyede ugyanakkor összesen még egy napot sem szán a karácsonyi bevásárlásra.

Idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándék a ruházati cikk, műszaki termék, könyv és kozmetikum lesz. Tavalyhoz képest jóval népszerűbbek lettek a gyerekjátékok az online vásárolt termékek toplistáján. A férfiak műszaki és háztartási elektronikai termékeket, valamit mobiltelefonokat vesznek majd elsősorban, a nők pedig természetesen a ruhák, könyvek és gyerekjátékok között válogatnak majd előszeretettel.

Te mennyiért tervezel idén karácsonyi ajándékokat venni? VOKS ITT!

Megérkezett a Dammann cég karácsonyi meglepetése

A patinás francia Dammann teákat most cirkalmas fémdobozban és új ízben dobták piacra: fekete szálas tea citrus, karamell és ananász ízzel, maraschino-val, narancs- és gyümölcsdarabokkal.

Az 1692 óta létező patinás francia Dammann karácsonyi teái cirkalmas fémdobozokban, fekete-zöld és fehér tea formában kaphatók. Az alkotóelemek puszta elolvasása is garantáltan rásegít a karácsonyi hangulatra, hát még az íze: fekete szálas tea citrus, karamell és ananász ízekkel, egy csepp maraschino-val, narancs-, gyümölcsdarabokkal.

A francia cég lévén megalkotta 'Couture' teáit, melyek fehér dombornyomott papírdobozban, varrott pamutmuszlin tasakban, egyedülálló ízesítésekkel érkeznek a csészékbe. Az egyik kedvenc a Melange Cherubins, azaz a Kerubok Melanzsa, mely ceylon és kínai fekete teák keveréke csokoládé, mogyoró, vérnarancs ízesítéssel, narancshéjjal és mályvaszirmokkal.

A klasszikus, rendhagyó ízesítés nélküli fekete és zöld teákból kapható a nagyon ritka és értékes Darjeeling First Flush, azaz első szüretelésű Darjeeling fekete tea, Breakfast, Earl Grey és más finomságok.

Íme néhány további a formabontó Dammann ízkülönlegességek közül: 'Coquelicot Gourmand' - fekete tea a nagyi süteményének ízével: mandula, pipacs és piskóta. 'Thé Blanc Passion de Fleurs' - fehér tea, rózsaszirom, rózsaolaj, barack és maracuja ízével. 'Nuit a Versailles' - kínai sencha zöld tea bergamot, kivi, barack, narancsvirág, és ibolya ízesítéssel. 'Jaune Lemon' - kínai sencha zöldtea és citromfű keveréke, lime illóolaj és gyömbér ízesítéssel.

A Dammann filteres teáihoz nem papír, hanem muszlin tasakokat használ, melyekben a hagyományos filterek alacsonyabb minőségű, apró tealevél törmeléke helyett szálas tea van. A Dammann ezzel egyesítette a szálas tea minőségét a filteres teák praktikus előnyeivel.

A Dammann nagy hangsúlyt fektet a tea tálalására is, egyedülálló választékot biztosít a különféle ajándékcsomag és kiegészítő termékekből, teakínálókból, csészékből, kannákból, melykeből minden évben Karácsony előtt hozza ki új sorozatait. Szálas teáit elegáns, az aromatartást szolgáló fém dobozokban hozza forgalomba.

Tízből hét magyar vásárol karácsonyi ajándékot

A megkérdezettek kétharmada 30 ezer forint alatt költ az idén karácsonyi ajándék vásárlásra.

Az idén a lakosság 69 százaléka biztosan vásárol karácsonyi ajándékot, 27 százaléka pedig nem költ meglepetésre - közölte az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító internetes oldal hétfő.

Az Ipsos Zrt.-vel végzett közös felmérésük szerint az elmúlt három évet megfigyelve, egyre kevesebben vásárolnak karácsonyi ajándékot, a csökkenő tendencia valószínűsíthetően a gazdasági válság hatásaira vezethető vissza.

A megkérdezettek kétharmada 30.000 forint alatt költ az idén karácsonyi ajándék vásárlásra.

A férfiak különösen rossz ajándékvásárlónak tűnnek, 32 százalékuk nem tervezi ajándék vásárlását. Az ajándékozók döntően ruházati cikkeket, kozmetikumokat és könyveket keresnek. A CD-DVD ajándékozása az elmúlt négy évben folyamatosan csökken. Kozmetikumot jóval kevesebben terveznek venni, mint előző években - közölte az Olcsóbbat.hu.

A lakosság többsége december előtt nem kezdi el az ajándékok megvásárlását, sőt, 15 százalékuk az utolsó hétre hagyja.

Jenei Péter, a Olcsóbbat.hu vezetője a közleményben kiemelte, hogy folyamatosan nő azok aránya, akik a vásárlás előtt utánanéznek egy-egy terméknek, vagyis tudatosabban vásárolnak. Minden második ember az interneten keres információkat, és egyre többen néznek utána akcióknak, áraknak az ár-összehasonlító oldalakon.

A felnőtt lakosság 86 százaléka néz spórolós ünnepek elé: 42 százalék kisebb értékű ajándékokat keres, harmaduk utánajár, hogy a kinézett ajándékot hol kapja meg a legolcsóbban, míg az emberek egynegyede leértékeléskor, akcióban szerzi be a meglepetéseket - írja közleményében az Olcsóbbat.hu.

Karácsony: a gyökeres fákat már szállítják, a többit jelölik Somogyban

Az ország egyik legnagyobb fenyőtermelő vidékén megindult a karácsonyi nyüzsgés. A földlabdás fákat már szállítják Somogyból.

A gyökeres fákat már viszik a termelőktől. De megindult a kereslet a többi karácsonyfának való portéka iránt is.

Somogy legnagyobb fenyő termelő vidékein, - a csurgói, és nagyatádi területeken - a kereskedők ezekben a napokban jelölik meg az általuk kiválasztott fákat. Egy-két héten belül viszik el azokat - tudta meg a Kapospont a 7 hektáron fenyőt termesztő Szántó Lajostól. A segesdi termelő azt mondja: 6 éve hiány volt a luc fenyőből. Akkor sokan ráálltak a termesztésére. Ezért most ebből a fajtából túlkínálat van idén. Nordmann fenyő viszont kevés lesz. A májusi fagyok megtizedelték az állományt Akinek maradt, vaskos árat kérhet el értük. Az árak azonban még nem dőltek el.

- Kapospont -

A Műpában tartja karácsonyi koncertjét a Muzsikás - jegyek itt

A december 27-es eseményen a Muzsikás mellett közreműködik: Petrás Mária, Palatkai zenekar, Farkas Zoltán Batyu és Tóth Ildikó Fecske táncosok.

Magyarország legjelentősebb népzenei együttese évtizedek óta van jelen itthon és a nagyvilág legjelentősebb színpadain, fesztiváljain, hangversenytermeiben. Élettel teli zenéje, közvetlen előadásmódja lenyűgözi a hallgatót, már-már intézmény, igazi hungaricum, a magyar népzene, a magyar kultúra nagykövete. Az együttes évről évre különleges, nagyszabású koncerttel ünnepli meg a karácsonyt.

További info és jegyvásárlási lehetőség ITT!

Elindult a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Pénteken elkezdődött a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, ahol a hagyományos programok mellett idén a magyar ünnepi ízeken is végigkalauzoló gasztronómiai kalandtúra várja a látogatókat november 18. és december 30. között.

Az idei hagyományőrző fővárosi karácsonyi vásáron 130 árus vesz részt, akik megújult faházakban várják az érdeklődőket, hogy kényelmesebb és biztonságosabb nézelődést biztosítsanak a számukra - hangzott el az idén 13. születésnapját ünneplő hathetes fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján.

A fesztivál egyik különlegessége, hogy idén először helyet kapnak a magyar ünnepi ételek, köztük a káposzta, a bejgli és a hal is. Az óriás fenyőfa tövében művészeti szakiskolák által elkészített betlehemi jelenet fogja várni a látogatókat advent első vasárnapjától - mondta el Molnár József, a szervező Budapesti Turisztikai Desztinációs Menedzsment (BTDM) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A magyar kultúra, a hungarikumok, a gasztronómia és az ünnepi szokások jegyében szerveződő vásáron az idén 12 fiatal kézműves, illetve iparművész is lehetőséget kap a bemutatkozásra. A becslések szerint évente mintegy 600 ezer ember kíváncsi a vásárra, és ebből 40 százalék külföldről érkezik - mondta el Csomós Miklós, főpolgármester-helyettes. Mint hozzátette: ez azt jelenti, hogy mintegy 250 ezer idelátogató külföldi viszi a hírét világszerte a magyar ételeknek, italoknak és termékeknek.

A Bonbonetti Csoport újdonságokkal készül a karácsonyi ünnepekre!

A Bonbonetti Csoport hazánk legjelentősebb kapacitásokkal és több mint 140 éves hagyományokkal bíró édességgyártója, olyan nagy márkákkal, mint a tibi csoki, a Cherry Queen konyakmeggy, a Bonbonetti ostyák és szaloncukrok vagy a közkedvelt Francia drazsé és Dunakavics.

A karácsony nem múlhat el a hungarikumnak számító szaloncukor nélkül, amely a reformkorban vált divatossá. A boldog béke időket idézi a Bonbonetti Csoport prémium minőségű konyakmeggy- trüffelkrémes, vajkaramellás és zserbós Nosztalgia szaloncukor családja tradicionális, két végén rojtozott fehér selyempapír csomagolásával.

Magyarország első számú szaloncukorgyártója, a Bonbonetti Csoport számára fontos, hogy kiváló minőségű termékekkel édesítse meg vásárlói karácsonyát, ezért a népszerű Bonbonetti szaloncukrokat valódi ét- és tejcsokoládéval mártják. A tasakos szaloncukor kategóriá ban elsőként valódi csokoládéval készülő, kimagasló minőséget kínáló Bonbonetti szaloncukor család 7 féle ízben lesz megtalálható az üzletek polcain.

A tibi csoki gyümölcsből, tartósítószer és színezék hozzáadása nélkül készülő új tibi KID táblás és szeletes termékcsaláddal ünnepli 70. születésnapját, amely málnajoghurtos tibi KID szaloncukorral is kiegészül karácsonyra.

A Cherry Queen emelt alkoholtartalmú változata, a Cherry Queen for Men bonbon kiváló ajándék a markánsabb ízek rajongói számára, míg a változatosságot kedvelőket a 3 féle desszertet tartalmazó új Cherry Queen Passion Selection díszdobozzal érdemes meglepni.

Igazi különlegességek a Bonbonetti Moments pralinék ünnepi fémgömb csomagolásai, amelyek a desszert elfogyasztása után a karácsonyfák díszei lehetnek.

A Bonbonetti Csoportnál 140 év folyamán felhalmozódott tapasztalat garancia termékei kiváló minőségére. Tegye még örömtelibbé az ünnepeket a Bonbonetti jól ismert édességeivel és újdonságaival!