Karácsonyi lapot küld a rendőrség visszaeső bűnözőknek


Karácsonyi lapot küld a rendőrség visszaeső bűnözőknek Nagy-Britannia Surrey grófságában, ám nemcsak azért, hogy üdvözölje, hanem hogy bűntelen életre intse őket.

    "Jusson eszébe, hogy jól ismerjük, tudjuk, hol lakik. Ha folytatja a bűnözést, elfogjuk és lecsukjuk!"- olvasható a lapon, amely a helyi rendőrség betörés elleni hadjáratának része.

    Az ilyen bűnesetek megszaporodnak ősszel és télen, különösen karácsony táján. "Az ünnep közeledtével az emberek izgatottságukban kevésbé foglalkoznak otthonaik biztonságával, éppen akkor, amikor a legjobban résen kellene lenniük. Ilyenkor hosszabbak az éjek és az otthonokban sok a drága ajándék" - idézte Ray Blythe nyomozót a brit Metro újság.

    "Amikor reggel kinyitja adventi naptárának egy újabb ablakát, mindenki gondoljon arra, hogy a saját háza nyílászáróit mennyire könnyű vagy nehéz kinyitnia egy betörőnek. Nem rémisztgetni akarom az embereket, hanem csupán óvatosságra inteni, elvégre senki sem örül annak, ha karácsony reggelén arra ébred, hogy lába kélt az összes ajándéknak" - mondta a rendőr.