Vásárolj parfümöt a legjobb áron

A kínálatért klikk.

Budapesten tart karácsonyi koncertet tart a Holdviola - jegyek itt

Holdviola az idén Budapesten, a MOM Kulturális Központban tartja karácsonyi koncertjét.

A 2012. december 29-én megrendezendő eseményre már lehet jegyet venni.

Jegyek itt.

Kezdődik az adventi vásár a bécsi Városháza előtt

A bécsi Városháza előtt felállított óriási karácsonyfa kivilágításával veszi kezdetét szombat este a legnagyobb bécsi adventi vásár.

Az Adventi Varázslat nevet viselő rendezvény nemcsak a legismertebb, hanem a legnagyobb is az osztrák főváros karácsonyi vásárai közül. A patinás Városháza előtt felállított hatalmas karácsonyfa az idén Alsó-Ausztria tartományból érkezett, 120 éves és 32 méter magas. Ágait ezer LED-fényből álló égősor díszíti.

Idén először egy színpadot is felállítanak a fenyőfa tövében. Itt hetente négyszer osztrák hírességek olvasnak fel karácsonyi meséket. A látogatók 140 pavilon áruválasztékából válogathatnak.

A bécsi gazdasági kamara becslése szerint egyedül a fővárosban 8,5 millióan fordulnak meg a számos karácsonyi vásár valamelyikében. A vásárlók várhatóan összesen 185 millió eurót költenek az idén, egy alkalommal fejenként átlagosan 20-39 eurót (mintegy 5 700-11 000 forint).

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a karácsonyt.
A kamara felmérése szerint a legtöbben a hangulat miatt keresik fel a karácsonyi vásárokat. Sokan azért mennek ki, mert jó alkalomnak tartják arra, hogy barátokkal találkozzanak, de nem utolsó szempont a standokon kapható forralt bor és puncs sem.

A közvélemény-kutatás szerint a bécsi adventi vásárok közül a legkedveltebb a schönbrunni kastély parkjában található. A második a 7. kerületi spittelbergi vásár és a harmadik legnépszerűbb a Városháza előtti.

- MTI -

Skót nyerte a karácsonyfaversenyt

Egy skót fenyő nyerte meg az idei brit miniszterelnöki karácsonyfaversenyt: Mike Craig nordmann fajtájú fája áll majd Londonban a Downing Street 10. előtt.

A faszépségverseny második helyezettje már tősgyökeres angol, leicestershire-i. Ez a fenyő a miniszterelnöki rezidencia bentlakója lesz.

A viadalon nemcsak fákat bírált el a zsűri, hanem koszorúkat is, kiválasztva, hogy melyik díszelegjen majd a Downing Street 10. bejárati ajtaja felett. Mind a fákat, mind a koszorút november utolsó napján mutatják be a miniszterelnöki hivatalnál a nagyközönségnek.

A brit karácsonyfa-termesztők szövetsége 14 éve rendezi meg a versenyt, mindig máshol. Az idén Maidenheadbe kellett seregleniük a termelőknek fáikkal, amelyek a verseny előírása szerint nem lehetnek magasabbak 4 méter 88 centinél.

A szövetség évente több mint nyolcmilliót fenyőt ad el karácsonyra - jegyezte meg a BBC brit sajtóorgánum.

- MTI -

A legjobb karácsonyi viccek

Pistike levelet ír Jézuskának karácsony előtt:

"Kedves Jézuska, én egész évben jó voltam és mindig megcsináltam a leckéimet, küldj..."

Közben felnéz a falon levő Mária képre és elszégyelli magát.

Újabb levelet kezd:

"Kedves Jézuska, én egész évben jó voltam, de sokszor nem csináltam meg a leckéimet..."

Újból felnéz, majd új levél:

"Kedves Jézuska, én nem voltam nagyon jó, és a leckéimet sem készítettem el..."

Fenéz, leveszi a Mária képet, bezárja a szekrénybe, és írja az új levelet.

"Jézus! Anyádat túszul ejtettem, követelésem a következő..."

***

Két rendőr elmegy az erdőbe, hogy karácsonyfát vágjanak maguknak. A térdig érő hóban gázolva órák hosszat keresik a megfelelő fenyőfát, de nem találják. A nap lenyugszik, feltámad a jeges szél, a távolban felvonyít valami állat.
Az egyik rendőr odafordul a másikhoz:
- Na, ebből nekem elegem van! A legközelebbi fát kivágjuk, akár fel van díszítve, akár nincs!

***

Két szőke nő beszélget.
- Képzeld idén a karácsony pont pénteki napra esik!
- De remélem nem 13-ára...

***

Két macska ül a háztetőn.
Megszólal az egyik:
- Te mit kérsz karácsonyra?
Mire a másik:
- Jó sok kismacskát.
Megszólal a másik:
- És te?
- Én is sok kis macskát.
Megszólal hátul a kandúr:
- Hahó, megjött a Mikulás!

***

Karácsony reggelén a lovasrendőr figyeli az útkereszteződést. Észrevesz egy kisfiút, aki egy vadonatúj, csillogó biciklivel kerekezik. Odaszól neki:
- Szép új bringád van! Csak nem a Jézuska hozta?
- De igen! - így a fiúcska.
- Na akkor jövőre mondd meg a Jézuskának, hogy lámpát is hozzon rá! - mondja a rendőr, és átad egy bűntetőcédulát.
A fiú elmenőben még visszaszól:
- Szép lovad van, csak nem neked is a Jézuska hozta?
- De igen - veszi a rendőr a tréfát - persze hogy az.
- Na akkor mondd meg a Jézuskának, ha jövőre is lovat hoz neked, akkor a faszt a ló alá tegye, ne föléje!

Nyomj egy lájkot, ha tetszett legalább egy vicc.

Hölgyek figyelem! Válassz a különleges fülbevalók közül

A kínálatért klikk.

Fogyj a karácsonyi bevásárlással!

A finom karácsonyi falatok valószínűleg - a szerencsés alkatúakat kivéve - a legtöbbünkön meglátszanak. Nem gondolnánk, pedig ebben az időszakban is fogyhatunk: a karácsonyi nagybevásárlással és az ajándékvadászattal például több kalóriát égethetünk el, mint hinnénk. Egy karácsonyi vásárlás, végiggyalogolva a plázákat és az utcákat, felér egy igazi túrával.

A szakértők szerint ugyanis miközben ajándékokat keresgél, egy átlagos testsúlyú (68 kilós) ember három óra alatt akár 470- 500 kalóriát is elégethet. Ez pedig jól jöhet, ha belegondolunk, hogy az ünnepek alatt hány ezer többletkalória vár ránk.
Persze, ha sportként fogjuk fel a vásárlást, akkor pár apró trükkel még fokozhatjuk is a hatékonyságát. Robert Reames, a Gold's Gym Fitnesz Intézet szakértője szerint például azoknak, akik keveset sportolnak, egy ilyen "túra" akár állóképességi edzésnek is számíthat. "Ha például valaki elkísér bennünket, beiktathatunk gyalogos versenyszakaszokat is a távba. Aki először célba ér, az fizeti az ebédet" – javasolja az edző.

Ha a mozgólépcsők helyett - ahol van - a lépcsőt választjuk, szintén sportosabban telik a bevásárlás. Ráadásul, amikor már tele vagyunk bevásárlószatyrokkal, komoly súlyokat is cipelünk. "A sok szatyrot egyenletesen osszuk el a két kezünkben, hogy a vállakat egyenletes terhelés érje" - tanácsolta Reames.

Az utcák és a bevásárlóközpontok azonban ilyenkor tele vannak sütikkel és csábító falatokkal. Ahhoz, hogy a sportos vásárlókörutunk alkalmával ellenálljunk ezeknek, érdemes egy kiegyensúlyozott, tápláló reggelivel kezdenünk a napot: például tojásrántottával, zöldségekkel és néhány szelet teljeskiőrlésű pirítóssal.

Így öltöztesd díszbe a lakásodat

Igaz, december még messze van, de érdemes már a karácsonyi ajándékok beszerzését időben elkezdeni. Nem csak az ajándékozásról, de a lakás ünnepi díszítéséről is hallhattunk hasznos tanácsokat Szépné Vass Ottiliától, az Otti Ajándék- és Lakberendezési Stúdió tulajdonosától.

A karácsony közeledtével lakásunk is ünnepi díszbe öltözik, ezért különösen fontos szerep jut majd az ünnepi asztalnak is, ami egyenesen vonzza a tekintetet. A hagyományok kedvelői ragaszkodhatnak a piros, zöld és arany színekhez, de az utóbbi években divatba jött a pink – lila, piros és a kivi zöld kombináció vagy a fehér – fekete, türkizkék és a fehér – tudtuk meg Szépné Vass Ottiliától.

Az Otti Ajándék- és Lakberendezési Stúdióban az ünnepi asztalhoz választhatunk szép terítőket, gyertyatartókat és díszeket is, amelyek segítségével még meghittebbé tehetjük az alkalmat. Érdemes azonban a lakást is ehhez a hangulathoz díszíteni. Vendégünktől megtudtuk, hogy ha ellátogatunk az üzletbe, több száz függöny közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. Egy – egy új kiegészítő megvásárlásával, azonban a szoba harmóniája nem bomlik meg, mert az üzletben a terítőhöz, kispárnához, függönyhöz illő lámpaburát is választhatunk, amit igény szerint elkészítenek.

Ahogy közeleg a szeretet ünnepe egyre nagyobb gondban vagyunk, hogy mit is ajándékozzunk családtagjainknak. Szépné Vass Ottilia elmondta, hogy üzletében hölgyeknek és az uraknak is kiváló ajándékokat lehet választani, hiszen a kínálatban megtalálhatóak a Zsolnay porcelánok, bőrképek, lámpák és Világi Árpád szobrászművész alkotásai is. Aki ellátogat az Otti Ajándék- és Lakberendezési Stúdióba, annak a csomagolásra sem lesz gondja, hiszen az alkalomhoz illő díszítéssel várják a vásárlókat.

Karácsonyi ajándék hamis játékokból

Afrikai és kelet-európai gyerekek örülhetnek majd karácsonykor azoknak a hamis játékoknak, amelyet a brit hatóságok ajánlottak fel jótékony célra.

Több ezer hamisítás miatt lefoglalt gyermekjátékot ajánlott fel jótékony célra Hull városának városi tanácsa. A játékok ismert gyártók termékeinek másolatai, amelyeken jogosulatlanul szerepelnek az eredeti gyártók védjegyei.

A BBC News beszámolója szerint a rekordmennyiségű játék lefoglalása kapcsán a kereskedelmi hatóság úgy döntött, hogy a megsemmisítés helyett olyan szervezetnek ajánlják fel ezeket, amely az országhatáron kívül segít a rászorulóknak.

A hamisítványokat a Samaritan,s Purse non-profit szervezet karácsonyi programjához ajánlották fel, amely az ünnepekkor 15 országban összesen 1,25 millió karácsonyi csomagot oszt szét. A játékok ezekbe a csomagokba kerülnek bele, és így olyan afrikai és kelet-európai kisgyerekekhez juthatnak el, akik talán még soha nem kaptak játékot ajándékba.

A felajánlás megtétele előtt valamennyi játék biztonságosságát ellenőrizték.

Most olcsó az ajándék

Karácsonykor mindent el lehet adni – tartja a kereskedőmondás, de mit érdemes az ünnepi forgatagban beszerezni, mit jó korábban vagy épp később megvásárolni?

 Ehhez ad tanácsokat a Bors. Sokan legyintenek: messze még a karácsony! Pedig sok terméket olcsóbban szerezhetünk be októberben, mint decemberben.

Praktikusak a kozmetikai csomagok, amelyeknek november második felétől már megkérik az árukat, de novemberben még „2-t fizet, 3-at kap” típusú akciókkal szórják ki ezeket.

Akik műszaki cikket ajándékoznának, azok a főváros legnagyobb plazájában novemberben nyíló „fukar” áruház akciójára gyúrhatnak, amire nyilván kedvező árakkal válaszol majd a konkurencia is.

A filmek szerelmeseinek az október végi DVD-fesztiválon alig egy mozijegy áráért lehet olyan kincseket bezsákolni, mint az ABBA-musicalfilm vagy a legújabb Robin Hood feldolgozás. A zenebolondoknak a legfrissebb lemezek papírtokos változataival ugyanazt a zenét 30 százalékkal olcsóbban kínálják, ezért az új megjelenésekkel is érdemes az ünnepi szezont megvárni.

Márkás italt, kávét és teát viszont ajánlatos a karácsonyi vásárban megvenni. Ilyenkor gyakori, hogy a szokásos árért egy nemes nedű vagy kávé mellé ajándék doboz, pár száz forint pluszért pohár vagy csésze jár. A teakedvelőknek újabb és újabb, korlátozott ideig kapható ünnepi ízvariációkkal készülnek a gyártók.

November végétől a játékpiac is felpezsdül, és az akciós katalógusok mellett a polcokat is érdemes stírölni, mert a szokásos árukínálat sokszorosából válogathatunk olyankor.

A cipőket, ruhákat mindig december 27-étől kínálják nagy árengedménnyel, így a megajándékozottat vásárlási utalvánnyal célszerű meglepni, az ünnep előtt kinézett ruhamellé ugyanannyiért olyankor akár kiegészítőt is vehet.

Hasznos volt az anyagunk? Nyomj egy lájkot!

Karácsonyi ajándékötleteket adunk 1.

Hamarosan itt a tél, s ugyan az időjárás rácáfol a naptárra, mégis közeleg a karácsony.

Egyre gyakrabban látunk fenyőfás, Mikulásos, rénszarvasos reklámokat, és a bevásárló központik is felvették ünnepi díszüket.

A Zene.hu cikksorozatában néhány zenei ajándékötletet kíván adni olvasóinak.

Íme az első tipp.

Karácsonyi koncertre készül az Adagio - jegyek itt a budapesti eseményre

A népszerű trió a RaM Colosseum tartja meghitt hangulatú estjét.
A trió ötvözi a klasszikus zenét a vokális pop könnyedségével, így jön létre az az elegáns és összetéveszthetetlen crossover stílus, amely immár hat éve a magyar könnyűzenei élet színfoltja.

Három varázslatos hang, három sármos férfi, három egyéniség: ők az Adagio! Balczó Péter, Homonnay Zsolt és Merán Bálint ünnepi hangulatú koncertet adnak december 26-án a RaM Colosseumban.

Lájk, ha szereted a karácsonyt.
A meghitt este során felcsendülnek az Abba, Balázs Fecó, Bryan Adams, Zorán és Paul Anka szerzeményei is Adagio-stílusban, zongorakíséret mellett. Két tenor és egy bariton – tökéletes ajándék karácsonyra. Adagio a Ram Colosseumban, december 26-án 20 órától!

IdőpontProgram
2012/12/26
Sz 20:00
RaM Colosseum
RaM Colosseum
Budapest
ADAGIO- Karácsonyi KoncertJegyvásárlás

Különleges látványosság a Budapesti Karácsonyi Vásáron

November 30-tól minden este ünnepi épületvetítéssel várja a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. a Budapesti Karácsonyi Vásár látogatóit a Vörösmarty téren. 

A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt eseményeként megrendezett, nagy sikerű Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny közönségdíjasai, a Műcsarnok után most a Gerbeaud-ház 1000 négyzetméteres homlokzatára tervezett „épületmozgató” animációkkal kápráztatják el a közönséget.

A Paint Up! versenyt az épületvetítés műfajában a világon elsőként, először 2010-ben hirdette meg Magyarország piacvezető vizuáltechnikai szolgáltatója, a Visualpower Kft. Az évente megrendezett tehetségkutató versenyre az alkotók egy adott középület homlokzatára szabadon választott témában, az architektúrával harmonizáló, zenei aláfestéssel komponált, 3 perces animációkkal jelentkezhetnek.

Tavaly a Műcsarnokot festették meg:

Ne ajándékozzunk „felesleges” terméket karácsonyra!

Felelős vásárlással és felelőtlen termékekkel foglalkozik a Fenntarthatósági Füzetek hatodik száma A „Ne vásárolj semmit!” napra (www.nevasaroljsemmitnap.hu) 2011-ben már kilencedik alkalommal kerül sor. A november utolsó péntekén (2011. november 26-án) megtartott eseményen idén már több mint hatvan országban több százezer ember vesz részt és tart egynapos vásárlási szünetet.

A karácsonyi nagybevásárláshoz közeledve ilyenkor válik igazán aktuálissá a kérdés, mivel – vagy mivel ne – ajándékozzuk meg szeretteinket. Ebből az alkalomból jelent meg a CG & Partners Kft. Fenntarthatósági Füzetek ingyenes kiadványsorozatának hatodik kiadványa, mely a Felesleges termékek vs. tudatos vásárlás címet viseli, és ingyenesen letölthető a cég honlapjáról (www.cgpartners.hu).

Ahogy a Felesleges termékek versus tudatos vásárlás című füzetben olvasható, a környezet iránti felelősség nemcsak a termelő, hanem a fogyasztó oldaláról is megközelíthető. Az, hogy visszaváltható- vagy egy utas kiszerelésű italt, magyar vagy olasz szőlőt, hagyományos vagy méltányos kereskedelemből származó kávét vásárolunk, önmagában csak nagyon kis lépést jelent, de minden döntésnek súlya van.

Hogy mitől válik egy termék felelőssé, arra nincs egyértelmű útmutatás, így a kiadvány elsősorban azt mutatja be, hogy mitől lehet egy termék felesleges, vagy rossz választás. A bemutatott szabályok és példák iránymutatásul szolgálnak, és nem megfellebbezhetetlen ítéletnek, hiszen a legfeleslegesebb tárgy is értékes lehet, ha szép emlék fűződik hozzá.

A témakört a karácsonyi ajándékozás példáján keresztül vezeti végig a kiadvány, hiszen bár a feleslegesnek érzett termékek a mindennapokban, az élet bármely területén előfordulnak, de sehol sem olyan mennyiségben, mint karácsonykor. A túlcsomagolás főleg az ünnepek környékén éri el csúcspontját. A Greenpeace „Ne csomagolj!” kezdeményezése arra hívja fel a figyelmet, hogy évente 100.000 tonna karácsonyi csomagolópapír fogy csak Európában, az emiatt kivágott famennyiséget pedig közel 600.000 szálra becsülik. Arra kérik a csatlakozókat, hogy ne csomagolják be karácsonyi ajándékaikat, csak kössék át egy zöld szalaggal. Akik a zöld szalagot csuklójukra kötik, ezzel kérésüket fejezik ki, hogy az ő ajándékukat ne csomagolják be.

A felesleges termékeknek számos megnyilvánulása létezik. A piros villahóember, a fehér fenyőkanál és a zöld késmikulás összeállítású műanyag karácsonyi étkészlet esetén például a termék formája és a funkciója kerül összeütközésbe. Vannak azonban olyan ajándéktárgyak is, melyeknek feladata nem más, mint a karácsonyi ünnep megzavarása (pl. Tannenbomb).

A felesleges termékek, a felesleges karácsonyi ajándékok kiküszöbölésének, a Pareto-optimum elérésének egyik módja lehet a csere. Az alternatív, tehát pénz nélküli csere azonban rendkívül sokféle lehet. A hagyományon alapuló cserét kalákának nevezzük (például a szomszéddal tojást mézre cserélő anyuka). Csere nemcsak közvetlenül két ember között alakulhat ki, hanem léteznek a világon ún. kaláka körök is (pl. a LETS rendszer Kanadában, vagy a soproni Kékfrank utalványrendszer). Az egyoldalú csere modern nagyvárosi formája az ún. freegan életforma, melynek követői a jóléti fogyasztói társadalom pazarlása ellen önkéntes munkanélküliséggel és csendes, életvitelszerű újrahasznosítással tiltakoznak. A példák egy része nem követhető, más talán nem is követendő, de sokszínűségük a bizonyítéka annak, hogy van élet a hagyományos fogyasztói struktúrákon kívül is.

Lájk, ha hasznosnak találtad az anyagot.

KLIKK!

Átlagosan 34 ezret költünk karácsonykor

Idén átlagosan közel 34 ezer forintot terveznek költeni karácsonyi ajándékokra a hazai fogyasztók – derül ki egy online felméréséből.

A kutatás szerint a magyarok harmada 220 ezer forint alatti összeget fordít az ünnepekre, 12 százalékuk viszont 50. ezernél is többet szán idén karácsonyra.

A férfiak, illetve a Budapesten élők kicsivel nagyobb költést engedhetnek meg maguknak az ünnepek alkalmával, a nők ugyanakkor több embert fognak megajándékozni.