Nagy karácsonyi vásár az 5perc Angol boltban

NAGY KARÁCSONYI VÁSÁR AZ 5 PERC ANGOL BOLTBAN! Jövő héten csütörtökön és pénteken (2012.12.20-21.) nagy karácsonyi vásárt tartunk az 5 Perc Angol boltban, a Budapest 13. kerület Hegedűs Gyula u. 9. szám alatt (az udvarban) reggel 09.00-19.00 óra között! Ne hagyd ki te sem!

Akciók a helyszínen:

5 Perc Angol Igeidők 3480 Ft helyett 2700 Ft
5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek 3840 Ft helyett 3000 Ft
5 Perc Angol Beszélő Tanulókártyák 3840 Ft helyett 3000 Ft
1 éves előfizetés (utalvány is) 7500 Ft helyett 7000 Ft
Minden korábbi magazinból 3 db 1000 Ft
I. évad 3000 Ft helyett 2500 Ft
II. évad 4000 Ft helyett 3500 Ft
III. évad 5000 Ft helyett 4500 Ft
2012-es lapszámok (12 db) 5000 Ft
... számos egyéb nyelvkönyv és segédanyag is megvásárolható a helyszínen!

Nyerd meg a karácsonyi ajándékodat - a játék december 19-ig tart

A tárgynyeremények mellett a játék legvégén minden legalább 1 csomagot megjelölő játékos között kisorsolunk egy 100 000 forinttal feltöltött bankkártyát.

A Játék 2012. november 26. 10:00-tól 2012. december 19. 14:00-ig tart, 
és összesen 24 (huszonnégy) játéknapból áll. Az egyes játéknapok aznap  23:59-ig tartanak.

Regisztrálj ingyenesen és nyerj

Nyomj egy lájkot, vagy akár egy +1-et, ha ajánlod ismerőseidnek a bejegyzést.

Íme az idei karácsony legnépszerűbb ajándékai

Az idei karácsonykor tudatosabb ajándékvásárlásra lehet számítani, a korábbi évek tendenciáinak megfelelően idén is a konyhai kisgépek, szépségápolási és szórakoztató elektronikai termékek iránt nőhet a kereslet - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet kedden.

A cég a kereskedelem és technológia szakterületén dolgozó kutatók előrejelzése alapján úgy véli: idén a műszaki termékek mellett a népszerű ajándékok közé tartoznak az általános ruházati és sportruházati termékek, a könyvek, a játékok.

Tavaly decemberben több mint 50 százalékkal növekedett a sportruházati cikkek értékesítése, a játékok pedig közel megháromszorozták eladási számaikat a megelőző hónaphoz viszonyítva.

Karácsonyi ajándéktippek ITT - válogass a remek ajánlatok között

A műszaki termékek, illetve a tartós fogyasztási cikkek forgalma 2012 első kilenc hónapjában közel hétszázalékot esett, és a csökkenés az értékesített darabszámokat tekintve még nagyobb, 11,5 százalékos volt a műszaki termékek volumenbázisú visszaesése - írja közleményében a GfK Hungária Piackutató Intézet.

A kutatók várakozásai szerint az idén népszerű ajándékok lesznek a konyhai robotgépek, az elektromos fogkefék, a vasalók és a szépségápolási cikkek. Ezenkívül a fényképezőgépek, digitális fotókeretek azok, melyek karácsonykor rendszerint jól fogynak, ám az év többi időszakában kevéssé keresik ezeket a vevők.

Válogass a remek karácsonyi ajándékok között - akár 85% kedvezményt is kaphatsz

A hosszabb iskolai szünetre és szabadságolásokra tekintettel kifejezetten jól eladhatók a játékkonzolok és kapcsolódó kiegészítőik és szoftvereik, a Blu-ray- és DVD-filmek, ezenkívül az évközben folyamatosan keresett mobil- és okostelefonok, LED kijelzős tévék. Emellett az adattároló eszközök lesznek még népszerűek a bevásárló listákon. Valószínűsíthető az is, hogy a gyártók, kereskedők csomagajánlatokkal próbálják meg a fogyasztókat nagyobb mértékű vásárlásokra ösztönözni - közölte a piackutató intézet.

Lájk, ha a te ajándékvágyad a felsoroltak között van.


Karácsonyi lapot küld a rendőrség visszaeső bűnözőknek


Karácsonyi lapot küld a rendőrség visszaeső bűnözőknek Nagy-Britannia Surrey grófságában, ám nemcsak azért, hogy üdvözölje, hanem hogy bűntelen életre intse őket.

    "Jusson eszébe, hogy jól ismerjük, tudjuk, hol lakik. Ha folytatja a bűnözést, elfogjuk és lecsukjuk!"- olvasható a lapon, amely a helyi rendőrség betörés elleni hadjáratának része.

    Az ilyen bűnesetek megszaporodnak ősszel és télen, különösen karácsony táján. "Az ünnep közeledtével az emberek izgatottságukban kevésbé foglalkoznak otthonaik biztonságával, éppen akkor, amikor a legjobban résen kellene lenniük. Ilyenkor hosszabbak az éjek és az otthonokban sok a drága ajándék" - idézte Ray Blythe nyomozót a brit Metro újság.

    "Amikor reggel kinyitja adventi naptárának egy újabb ablakát, mindenki gondoljon arra, hogy a saját háza nyílászáróit mennyire könnyű vagy nehéz kinyitnia egy betörőnek. Nem rémisztgetni akarom az embereket, hanem csupán óvatosságra inteni, elvégre senki sem örül annak, ha karácsony reggelén arra ébred, hogy lába kélt az összes ajándéknak" - mondta a rendőr.

Kaláka: CD és koncertek a karácsony jegyében

Tűz a havon címmel tizedik karácsonyi CD-jét adja ki a Gryllus Kiadó. A Kaláka és vendégei szombaton a Művészetek Palotájában (Müpa) erről a minialbumról és az elmúlt évek ünnepi lemezeiről játszanak.

    "2005-ben adtuk ki a Karácsonyi Kaláka című néhányszámos CD-t, az azóta eltelt időben még nyolc ilyen ünnepi lemezt jelentettünk meg különböző előadóktól, a mostani a tizedik. Szombaton a Müpában színpadra lép velünk Bognár Szilvia, Palya Bea, a Csík Zenekar, a Bolyki Brothers, Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs, Szirtes Edina Mókus és Fassang László" - mondta Gryllus Dániel, a Kaláka együttes és a Gryllus Kiadó vezetője pénteken az MTI-nek.

    Kifejtette, hogy a Tűz a havon című új CD-n a Kaláka mellett Majorosi Mariann, Csík János, Palya Bea, Bognár Szilvia és Szirtes Edina Mókus is énekel. Az öt dal zenéjét Gryllus Dániel szerezte, verseket Lackfi János írt hozzá. A Müpa-műsor keretét természetesen a Kaláka 25 évvel ezelőtt megjelent Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című albuma, a Kodály gyűjtéséből az együttes által feldolgozott nagyszalontai betlehemes adja.

    "A betlehemes műsort az elmúlt negyedszázadban minden évben jó néhányszor előadtuk adventkor itthon és külhoni területeken. A héten jöttünk haza a Délvidékről, ahol például a martonosi templomban és Óbecsén léptünk fel. A hagyományoknak megfelelően az idei sorozatnak is december 23-án a MOM Kulturális Központban lesz a csúcspontja, itt délelőtt két előadásunk is lesz. A program alapja a betlehemes lemez, de mindig van egy-két változtatás, most például a Tűz a havonra is felkerült Kaláka-szám, az Ádvent Óbudán került be" - mesélte Gryllus Dániel.

    A Kaláka felállása 1996-tól változatlan: Gryllus Dániel (furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató), Becze Gábor (nagybőgő, gitár), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, charango, koboz, doromb) és Radványi Balázs (mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba). Az együttes a betlehemi koncertekre 1995 óta Major Gáborral egészül ki.

Remek karácsonyi viccek 3.: Miért jobbak a fenyőfák, mint a férfiak?

Miért jobbak a fenyőfák, mint a férfiak?

1. Egy fenyőfa mindig merev.
2. A kisebb fenyőfák is képesek örömet okozni.
3. Egy fenyőfa 12 nap és 12 éjszaka áll egyhuzamban.
4. Egy karácsonyfa mindig jól néz ki - különösen, ha kivilágítják.
5. Egy fenyőfa mindig elégedett a méretével.
6. A karácsonyfán jól mutatnak a golyók.
7. Egy karácsonyfa nem kezd el szenvedni, ha véletlenül leszakítod az egyik golyót róla.
8. A fenyőfát bármikor kidobhatod, ha már meguntad.
9. Nem kell egész évben a karácsonyfát nézegetned.
10. A fenyőket elegendő hetente egyszer vízzel ellátni.
11. A karácsonyfa mindig fényessé teszi életedet.
12. A karácsonyfát elegendő akkor bekapcsolni, ha nézni akarod.
13. Egy fenyőfának mindig jó illata van, és nem bocsát ki gázokat.
14. Egy karácsonyfa sosem akar tőled kis karácsonyfákat.

Még több karácsonyi vicc ITT:
 A 7 legjobb karácsonyi vicc

Lájk, ha tetszik a vicc.

Nyerj 100 ezer forintot - a játék december 19-ig tart

A játék ideje alatt (2012. november 26-tól december 19-ig) minden nap sorsolnak.

A játék legvégén minden legalább 1 csomagot megjelölő játékos között kisorsolnak egy 100 000 forinttal feltöltött bankkártyát.

Bővebb info ITT a játékról, regisztrálj ingyenesen.

Hatalmas nyeremény a fa alá

Karácsonyfa, égő, takarítás, ajándékok, csomagolás, ünnepi menü – az év végén már csak ezek járnak az ember fejében.

 A nagy vásárolgatásban pedig ki ne sóhajtana fel néha álmodozva: „Bárcsak többet költhetnék!” A pénztárca viszont véges, épp ezért nem árt időnként a szerencse oltárán is áldozni, hátha épp ebben a varázslatos időszakban áll némi nyeremény a házhoz... Némi???

Ha valamikor, hát most biztosan érdemes betérni a Lottózókba, hiszen nem akármilyen összeggel várja az Ötöslottó az eheti sorsolást! 1 milliárd 50 millió forint keresi gazdáját – ez még hópehelyből is tetemes mennyiség…hát még ha el is lehet költeni.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a karácsonyt.

Szeptember vége óta gyűlik az összeg, azóta nem született telitalálat az Ötöslottón.

Ha azonban adunk magunknak egy esélyt, igazán meséssé tehetjük az idei karácsonyt: csak öt szám (és némi szerencse) választ el minket egy hatalmas ajándéktól. Érdemes tehát egy kicsit megszakítani a bevásárló körutat – lehet, hogy éppen ettől lesz az idei ünnep igazán különleges...

Újabb karácsonyi ajándéktippek - MOST nagy kedvezménnyel vásárolhatsz

A kínálatért klikk és válogass a kedvezményes ajánlatok között.

Nyomj egy lájkot, hogy barátaid is ki tudják használni a lehetőséget.

Nyerj kényeztető wellness utazást - a játék december 18-ig tart

Iratkozz fel a hírlevélre és nyerj egy kényeztető wellness utazást

Játssz ITT.
Hangolódj rá az ünnepekre, vagy pihend ki őket utána!

Játssz ITT.

Nyomj egy lájkot és ajánld ismerőseidnek is.

Ennyibe kerül a világ legdrágább karácsonyi menüje


A világ legdrágább karácsonyi menüje 125 ezer fontba - 43 millió forintba kóstál, igaz nem csupán egy, hanem négy főre.

 Egy brit séf, Ben Spalding szolgál vele. Az árban benne van a házhozszállítás is, de nem az ételeké, hanem alapanyagaiké és a szakácsé. A híres séf ugyanis a megrendelő otthonában - vagy az általa óhajtott helyen - készíti el az étkeket és szolgálja fel az italokat.

    A The Daily Telegraph című brit lap szerint összesen 24 fogás és ital szerepel a kínálatban. A méregdrágaság oka részben a hozzávalók csillagászati ára, bár Spalding munkadíja sem lehet alacsony, de ő ennek 80 százalékát jótékony célra akarja adományozni: egy brit rákbetegség-kutató intézet kapná meg, így a tékozló vacsorázókat kevésbé furdalhatja lelkiismeretük - jegyezte meg a brit Metro újság.

A hozzávalók közt akad fehér - azaz a drágább fajtájú - szarvasgomba, 150 éves balzsamecet, 1907-es évjáratú pezsgő (ez a legdrágább tétel: 37 ezer fontot számítanak fel érte). A főétek pulyka, ez Dodine fajtájú, amely ritka tenyésztés. Aki unja már a karácsonyi pulykát, az kérhet helyette - vagy mellé - wagyu marhából készült sültet.

Ezeket a teheneket még masszírozzák is tenyésztőik, méghozzá minden nap több órán át, hogy húsuk megfelelően porhanyós legyen, továbbá ét-, illetve italrendjükön sör is szerepel. Nyáron kánikulában két kriglivel kapnak, amúgy csak eggyel.

Aki szeretné megrendelni az egészet, az a VeryFirstTo.com honlapon teheti.

Már közlekedik Budapesten a karácsonyi villamos

Advent második vasárnapjától, december 9-től újra közlekedik Budapesten a Fényvillamos; a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamossal idén a 2A jelzésű vonal mellett a 19-es és a 47-es villamos vonalán is találkozhatnak az utasok.

    A normál díjszabással igénybe vehető Fényvillamos immár negyedik éve közlekedik a karácsonyi időszak alatt, szebbé téve városunkat és fényesebbé az ünnepeket - közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt.
    Kezdetben még csak az időközben a világ egyik legszebb villamosvonalai közé választott 2-es vonalon járt a Fényvillamos, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel már nemcsak a Duna-korzón, hanem a budai oldal villamosvonalain is feltűnt a csillogó jármű. A téli ékszerként is emlegetett UV nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterében pedig ünnepi díszítés teremt karácsonyi hangulatot - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    A járat hétfőtől péntekig a 2A, szombaton és vasárnap a 47-es, a két ünnep közötti időszakban pedig a 19-es villamos vonalán szállítja utasait, de december 24-én és december 31-én nem közlekedik.
    Péntekenként éjszakai városnézésre várják az utasokat: december 14-én Budán, Hűvösvölgy, Farkasrét és Kamaraerdő, míg december 21-én Pesten Pesterzsébet, Kispest és Pestlőrinc villamosvonalain barangol az éjszakában. A városnéző járat mindkét esetben a 2A jelzésű villamosok Boráros téri végállomásáról indul este 21 órakor, a túra részvételi díja 800 forint/fő.
    December 15-én és 28-án a fotósok kívánságát teljesítik: a Széll Kálmán térről mindkét napon 22 órakor indul a sok-sok megállással tarkított, öt-hat órás fotóstúra, amelynek részvételi díja 2000 forint/fő. December 15-én Buda, míg 28-án éjjel Pest villamosvonalain kaphatják lencsevégre a csillogó járművet a fotózók.