A 6 legjobb karácsonyi vicc

Az ünnepek közeledtével az idegeskedés csak fokozódik, ilyenkor mindig jól jön egy kis nevetés...

Jöjjön az ünnepi vicces összeállítás.

Klikk IDE a poénokért.

A legviccesebb karácsonyi dalok

Talán nem meglepő, de karácsonyi dalok nem mindegyike meleg és hangulatos életképek rénszarvasokról, a Mikulásról meg a kandallóban ropogó tűzről szólnak. Vannak, akik az ünnepek sötét oldalát próbálták megragadni.

Azok között, akik a pirospozsgás karácsonyi arcok helyett inkább némi iróniára vevők, talán az ausztrál Kevin „Bloody” Wilson a legnépszerűbb a YouTube-on is közzétett Santa Got Stoned at Christmas („A Mikulás bepiált karácsonykor”) és Kristmas Without Snow című számával.

Az összeállításért klikk ide.

Fehér karácsony (DVD)

A Fehér karácsony a klasszikus Irving Berlin slágerek kincsestára, itt van többek között a Count Your Blessings Instead Of Sheep, a Sisters, a Blue Skies és a közkedvelt karácsonyi dal, a White Christmas.áKét tehetséges táncos-énekes összeállnak a háború után, hogy a szórakoztatóipar egyik legmenőbb száma legyenek.

Egy télen csatlakoznak két nővérhez, és Vermontba utaznak, hogy ott töltsenek egy fehér karácsonyt.

Természetesen megvan a kellő bolondozás a hölgyekkel, de az igazi kaland akkor kezdődik, amikor Crosby és Kaye rájönnek, hogy a fogadót a volt tábornokuk vezeti, aki épp anyagi gondokkal küzd. Ami ezután következik, abból születnek az álmok.

Hangok: angol,angol,német, Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, dán, finn, holland, izlandi, lengyel, német, norvég, román, svéd, török

Bővebb ITT a DVD-ről és akár hozzá is juthatsz.

Marie Duval, Alain Jost, Carlos Busquets: Közeleg a karácsony...

Ebben a színes mesekönyvben öt gyönyörű karácsonyi történetet találsz. Bekukkanthatsz az angyalok konyhájába, ahol a karácsonyi sütemények készülnek.

Találkozhatsz az erdő mélyén lakó manókkal, akik éppúgy várják a karácsonyt, mint az emberek. Megtudhatod, hogyan segített az öreg papon egy mókus és két egérke, és még sok-sok rejtélyre fény derül.

A könyvben néhány remek ötletet is összegyűjtöttünk, melyek segítségével kidíszítheted az otthonodat, és finomságokat varázsolhatsz az ünnepi asztalra.

Teljes cím: Közeleg a karácsony... - Mesék, játékok, receptek decemberre

Bővebb itt az olvasnivalóról és akár hozzá is juthatsz.

Molnár István - Elsuhant idők mesélő emlékei I. - Karácsony Zalában

Egyszer volt egy katona... Lassan másfél évszázada látta meg a napvilágot, és nyolcvan éve hogy lelkét teremtőjének visszaadta.

Mi maradt utána? Rengeteg. Egy csodálatos, utólag színezett főtiszti egyenruhában ábrázolt fényképe; egyik kedvenc neveltjének, Kunfutónak vagy Arrivederlának a díszpatkója, no meg a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézetében rejlő vaskos személyi anyaga. Életét kitöltötte a hazája szeretete, katonai esküjéhez való megkérdőjelezhetetlen hűsége, feljebbvalói iránti nagyfokú tisztelete, beosztottjairól való odaadó gondoskodása.

A szerző apai nagyapjának küzdelmes, kalandos életét meséli el az első világháború és az azt követő, Magyarország politikai, társadalmi normáit és mindennapjait alapjaiban megrengető változások keretébe ágyazva.

Bővebben itt a könyvről, és akár hozzá is juthatsz.

Pilinszky János - Karácsony

`A karácsony úgy érkezik meg minden esztendőben, mint maga a decemberi hónap, havával és téli gondjaival, költészetével. Akár a telet, mintha az ünnepeket is elegendő volna rábíznunk a csillagok járására, hogy a nagy égi mechanizmus engedelmesen, évről évre meghozza számunkra. De ez nem így van. Az ünnep nemcsak ránk köszönt, az ünnepet ki is kell érdemelnünk` - írja Pilinszky János.

Ez a kis gyűjtemény a katolikus költő karácsony témakörében megjelent írásait tartalmazza.

Bővebb itt a remek könyvről és akár hozzá is juthatsz.