Ingyenes Karthago-koncert a PeCsában, karácsonyi hangulatban

karthagosIngyenes koncertet ad december 21-én a Karthago a Petőfi Csarnokban.
Huszonnyolc évvel ezelőtt, 1985-ben a Karthago nyitotta meg a Petőfi Csarnokot, 1990-ben pedig 7500 fős közönség előtt adott koncertet, ami azóta is a hely szabadtéri nézőrekordja - szerepel a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A teljes anyagért klikk.

Családi készülődés karácsonyra

csaladisLehet, hogy még nem esik a hó (szerencsére!), de a tél beköszöntött hozzánk annak minden előnyével és hátrányával együtt.
Hideg, csípős a levegő, egyre korábban sötétedik, és rengeteg réteget magunkra húzunk nap, mint nap.
Azonban a tél vidám oldalán ott masíroznak az ünnepek, sok szép és okos megoldással rukkolnak ki a boltok, és valljuk be, azért egy kicsit ilyenkor mindenki szívébe melegség lopódzik a közelgő karácsony láttán.
Jó ez, nagyon jó. Összehozza az embereket a nagy rohanásban, a sötét, hideg időjárásban. Ilyenkor amúgy is nyűgösebb az egész család, nagy a hajtás, kevesebb időt töltünk a szabadban. A karácsonyra hangolódást éppen ezért különféle formában be szoktam csempészni az otthonunkba már most. Van, ami csak a lelkünknek kell, van, ami a praktikummal, előrelátással fonódik össze.

A teljes cikkért klikk.

A legszebb karácsonyi dekorációk

dekoracioEgy jó dolog mindenképpen van a télben. Ilyenkor gyönyörű díszekkel és gyertyákkal lehet az egész lakás hangulatát szerethetőbbé varázsolni.

Na, és arról nem is beszélve, hogy nálunk a legszebb és legfontosabb ünnep a karácsony. Az egész család kreativitását megmozgatja: milyen ünnepi menüvel készüljünk, hol lehet a legjobb áron fenyőfát beszerezni, milyen stílusban díszítjük fel idén, na és persze nem utolsósorban mi kerül alá – és az addig hol van elrejtve.
A karácsonyra való hangolódás már nálam elkezdődött, amikor megláttam ezt a szuper kollekciót hétköznapokra és ünnepekre egyaránt, de közel sem ért véget, ahogy bekukkantottam az ünnepi dekorációk kínálatába ITT.
A teljes cikkért klikk.

Fekete vagy fehér lesz a karácsony 2013-ban?

feherkarFogy az idő,  négy hét múlva megállíthatatlanul itt vannak az ünnepek, így egyre több helyen vetődik fel a kérdés: vajon milyen lesz az időjárás? 

Fehér lesz az idei karácsony? Egyelőre nem zárhatjuk ki ennek a lehetőségét, hiszen ilyen szemszögből nézve még messze vannak az ünnepek.

A teljes cikkért klikk.

Karácsonyi erőleves készítés

erolevesErőlevest készítünk, amit karácsonyi formákkal kiszaggatott levesbetétekkel teszünk még ünnepibbé...

Amire szükségünk lesz
  • erőleves kocka
    mirelit leveles tészta
    parmezán sajt
    tojás
A teljes receptért klikk IDE.

Összetörhetetlen karácsonyfadísz készlet - most féláron

Ezzel a készlettel megteremtheted a karácsonyfa meghitt hangulatát.

A gömbök, és a csúcsdísz anyaga rugalmas és pillekönnyű abs-plasztik ötvözet, ezért leesés esetén sem törik,speciális lézer technikával készült fényezése miatt az újra divatba jött, békebeli üveg karácsonyfadíszek hatását kelti.

Bővebb info ITT és rendeld meg most 50% kedvezménnyel.

Mézeskalács-házikó készítés: sütés és építés

mezeskalacshazHa már előkészültünk a tésztával és megsütöttük a lapokat, már csak a mézeskalács-falak felhúzása marad hátra!
Amire szükségünk lesz
  mézeskalács tészta
  cukor

A házikó elkészítése

Az előző nap elkészített tésztát vegyük ki a tálból, gyúrjuk össze gyúródeszkán vékonyra. Ha ragad a deszkához, lisztezzük meg a deszkát egy picit. Nem baj, ha a tészta széle nem egyenletes, úgyis formákat fogunk kivágni ebből. Kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtsuk a tésztát. Vágjuk ki papírból a ház darabjait, azt helyezzük rá a tésztára és vágjuk ki az elemeket, majd tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra. Ablakot és ajtót is vágjunk a házikónkra. Akár díszítést is rakhatunk a házfalra, ha szeretnénk.

A tipp ITT folytatódik és videón is elérhető a készítés

Adventi koszorú készítése mézeskalácsból

Apró karácsonyi trükkök, amivel spórolhatsz

Van néhány praktika, amivel egy-egy családtag kiadását csökkenteni lehet, mégis mindenkinek jut ajándék. Néhányat összegyűjtöttünk.

* Van, ahol a családtagok kihúzzák egymás nevét, és mindenki csak egy személynek vásárol ajándékot, ahogy az osztálykarácsonyokon szokták.

* Ha több családtag összeadja a pénzt, nagyobb kívánságok is teljesülhetnek.

* Meg lehet állapodni mindenkivel, hogy csak jelképes ajándékok lesznek a fa alatt: egy-egy saját készítésű dolog, könyv, nyalánkság. Ha ezt mindenki betartja, senkiben nem marad rossz érzés.

Még néhány hasznos tipp ITT.

Karácsonyi díszek saját kezűleg: Mézeskalács

Karácsonykor nincs is szebb és hangulatosabb a saját készítésű díszekkel ékesített fenyőfánál. 

A csillogó-villogó üveggömbök és kristályfigurák helyett sokkal inkább magunkénak érezhetjük a családi programként otthon készített fenyőre valókat.

Jöjjön második tippünk.

Mézeskalács

Elkészítés ITT.

Lájk, ha szereted a karácsonyt.


Karácsonyi fasírt készítés - videóval

fasirtKarácsonyi fasírtot készítünk ami annyiban különbözik a normál fasírtól, hogy nemcsak a jól megszokott összetevőket használjuk fel, hanem a karácsony "ízeit" is.

A darált húst, és az előre vízbe beáztatott zsemlét (előtte szárítsuk meg), sót, köményt, feldarabolt fokhagymát és hagymát, tojásokat tegyük egy tálba, majd keverjük össze.

Formáljunk gombócokat, amibe tegyünk egy-egy sajtockát, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük meg. Sütés előtt kb. fél dl olajat csurgassunk a gombócok tetejére. 20 perc sütés után tálaljuk.

Nézd meg ITT a videót, amiben bemutatjuk hogyan készítsd el a csemegét.

Karácsonyi gyertyatartó készítés természetes anyagokból

gyertyasTermészetes anyagokból fogunk gyertyatartókat készíteni, igazán gyorsan elkészíthetőek és nagyon mutatósak.

A kifacsart citromhéjat még citromfacsaróval járassuk körbe, majd a mécsest illesszük a fél citromhéjba. A héj aljából picit vágjunk le, hogy stabilan álljon.

Karácsonyi gyertyatartó készítése

Egy szép tányérra rakjunk fenyőt, tobozokat, majd a gyertyát nyomjuk bele az almába, miután kitörtük az alma szárát. Az almába tűzhetünk csillagszórókat is.

Nézd meg videón a készítést

Négy adventi naptár ötlet papírból

adventsAz adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt.
Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük.
Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá.

Készíts papírból adventi naptárat - tippek ITT.