Szuper karácsonyi háttérkép a számítógépedre – töltsd le most!

feherkarSegítségünkkel most nemcsak a lakásod, hanem a számítógéped is karácsonyi dekorációt kaphat!
Íme, száz ünnepi háttérkép, amit a fotóra klikkelve nagyobb méretben letölthetsz magadnak!

Klikk IDE a gyűjteményért.

Hogyan készítsünk karácsonyfa gömböket?

karacsonyfagombKarácsonykor nem csak a boltokban megvásárolt díszekkel díszíthetjük fenyőfánkat, hanem akár kézileg is csinálhatunk egyedi díszeket. Most patchwork technikával készítünk karácsonyfa-gömböket.

Amire szükségünk lesz
hungarocel gömb
anyagmaradékok
gombostű
aranyzsinór
flitter
snitzer
olló
Klikk IDE a videóért.

A szeretet él - csodálatos karácsonyi dalok egy CD-n

aszeretetelNyugodt álmai lehetnek mostantól azoknak, akiknek eddig fejtörést okozott a karácsonyi ajándékok felkutatása.

A Magneoton egy egész lemezre való előadót gyűjtött össze, hogy segítségükkel igazán meghitté varázsolja az ünnepi pillanatokat.

A 19 dalt tartalmazó, “A szeretet él” elnevezésű albumon a magyar popszakma színe java tiszteletét teszi.

Bővebb ITT a kiadványról

Készíts csillogó karácsonyi fényeket

egosorKészíts vidám, különleges, csillogó karácsonyi izzósort saját kezűleg.

Szép színárnyalatú csillogó ragasztórúddal formáljon egyszerű virág mintákat, ragasszon össze hármat, így egy lámpaernyőt fog kapni belőlük.

Ezt követően készítsen két félgömbből csillogó labdákat, és rögzítse őket egy karácsonyi izzósorhoz.

A teljes cikkért klikk.

Advent Budapesten 2013 a Bazilikánál: pénteken nyitás

adventbudapesten
2013. december 1-jén kerül sor az Advent Budapesten elnevezésű új kulturális Téli Fesztivál megnyitójára a Városháza parkban, amikor Tarlós István főpolgármester útjára indítja a rendezvényt, és meggyújtja az adventi koszorún az első gyertyát.
2013. november 29. és december 24. között megrendezésre kerülő Advent Budapesten kulturális Téli Fesztivál újdonságot jelent az ünnepi vásárok kínálatában.

Bővebb ITT.

A 3 legfinomabb karácsonyi ital

A hideg téli estéken jól esik egy pohár forró ital a baráti összejövetelekre vagy karácsony estére.

Klikk IDE az italokért.


Kézzel készített karácsonyi ajándékok: narancs lekvár recept

narancslekvárNincs személyesebb, szebb karácsonyi ajándék, mint a kézzel készített. Lepd meg szeretteidet egy elragadó képeslappal. Az alábbiakban ebben szeretnénk ötleteket adni Neked.

Narancslekvár, karácsonyi finomság hozzávalók
1 kg narancs
1/2 liter rostos narancslé
1 tasak zselésítő anyag
1 kg kristálycukor
2 citrom leve
1 vanília rúd
csipet fahéj
3-4 szegfűszeg
1 csillagánizs
3 cl Campari vagy piros gyümölcsszörp

Klikk az elkészítéshez.

5 érdekesség a karácsonyfáról

karacsonyfa-infografikaAz év végéhez közeledve hamarosan kezdődik a karácsonyfa vásárlás körüli hercehurca is.
Kevésbé ismert tény, hogy a karácsonyfának szánt fenyőfákat mindig december elején vágják ki a termelők, ezért téves az a gondolat, hogy minél később vesszük meg a fát, annál frissebbet kapunk majd.

A teljes cikkért klikk.

Budapesti Karácsonyi Vásár 2013 Vörösmarty tér nyitvatartás, infok

budapesti-karacsonyi-vasar-2011-budapest-1-mA Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár 2013. november 27. és december 31. között várja látogatóit. A kézműves kiállítás és vásár, valamint a gasztronómiai kínálat mellett idén is számos programmal készülnek a szervezők.

Idén is sok újdonsággal várja a Főváros Karácsonyi Vására a látogatókat. Számtalan külföldi turista kifejezetten a vásár miatt érkezik Budapestre.

A hagyományos gasztronómiai finomságok mellett ebben az évben nagyobb hangsúly kerül a kulturális sokszínűségre. Idén is lesz díszvendég város, amely bemutatkozik hagyományaival, kínálatával.

A vásár kísérőprogramjaként hagyományőrző együttesek, táncosok, zenészek szórakoztatják majd a látogatókat. 2013-ban folytatódik a tavaly újdonságként debütáló épületvetítés. A tér berendezése idén megújul, a kézműves vásár, a vendéglátó pavilonok és a házikók egy nem mindennapi varázskertet ölelnek majd körül, ahol mesés hangulat várja a vendégeket.

A kézműves kiállítás és vásár, valamint a gasztronómiai kalandozások mellett idén igazi újításokkal készül a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. a 15. Budapesti Karácsonyi Vásárra.

Így néz ki a 209 kilós szaloncukor - videóval

szaloncu1Nagy titok és rengeteg előkészület előzte meg 2011-ben a leleplezést, hogy a Bonbonetti Choco Kft. elkészítette nemcsak Magyarország, de a világ legnagyobb szaloncukrát.
Így tehát hivatalosan is új magyar rekord született, amiben a prímet ezúttal egy több mint kétszáz kilós (209kg) szaloncukor vitte.

Klikk a videóért.

Nyerj a szaloncukorral

sosrjegyMinden promóciós matricával ellátott tasakos Bonbonetti szaloncukorban kaparós sorsjegyet találsz. Ha nyertél, vedd fel a szervezővel a kapcsolatot adategyeztetésre, majd küldd be a sorsjegyet.
A promóció 2013. október 15-én kezdődik és 2014. január 15-ig tart. A 2013. október 15. napja előtt és 2014. január 15. napja után beérkezett pályázatokat a Szervezőnek nem áll módjában érvényes pályázatként elfogadnia.

Bővebb ITT.

Óriás karácsonyfa Debrecenben - videó

fenyofasFelállították Debrecen karácsonyfáját pénteken a Kossuth téren - írta a hajdupress.hu
Debrecen karácsonyfája ebben az esztendőben egy 18 méter magas, közel 50 éves ezüstfenyő.

Videó és bővebb ITT.

Rekord méretű adventi koszorú Szolnokon - videó

adventikoRekordméretű, 5 méteres adventi koszorút készítettek Szolnokon.
A koszorú mellett különleges ételekkel és italokkal is várják a karácsonyi bevásárlókat.
A koszorú fényeit a hétvégén gyújtják meg először.

Klikk IDE a videóért.

Karácsonyi Kreatim kiállítás 2013 a Műcsarnokban

karacsony12A Műcsarnokban tartja idei karácsonyi kiállítását és vásárát a Kreatim. A december 15-i rendezvényen több mint hatvan iparművész és dizájner kínálja munkáit.
A Hősök terén található kiállítóhely először ad otthont a 2009 óta megrendezett Kreatimnak, új kontextust teremtve a vásárnak. A rendezvény célja, hogy a közönség közvetlenül az iparművészektől, dizájnerektől, tervezőktől vásárolhasson kisszériás, lokális ajándékokat karácsonyra - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Bővebb ITT

Adventi Kalendárium és Vásár-Tér 2013 a Józsefvárosban

grazadventAz adventi időszakot átszövő kulturális programsorozatot rendeznek a Józsefvárosban Adventi Kalendárium és Vásár-Tér címmel december 1. és 23. között.
A hétvégéken családi rendezvényekkel, gyermekelőadásokkal, foglalkozásokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket, a minden nap nyitva tartó karácsonyi vásárban pedig kézműves portékák közül lehet válogatni - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Bővebb ITT

Kézzel készített karácsonyi ajándékok - Hógömb készítése házilag

hogombcHamarosan itt a karácsony is, ha nem akarsz túl drága ajándékot, akkor tudom ajánlani a nagyon olcsó házilag is elkészíthető hógömböt.

Ez egy nagyon szép dísztárgy és ünnepi ajándéknak is megfelelő. Családtagoknak, barátnak, osztálytársnak is adhatjuk egyaránt.

Mindenki otthonában akad egy olyan befőttes üveg, amit alig vagy nem is használ (ne nagy méretekre gondoljunk!). Nos, a tetejébe beleragasztunk valamilyen tárgyat, amilyenre szeretnénk, hogy majd hulljon a hó. Előnyös, ha a tárgy talpához ragasztunk valami kisebb méretű fehér dobozt, hogy jobban látszódjék majd.

A teljes anyagért klikk.